Våra serviser kan diskas i diskmaskin. Vi rekommenderar att du diskar dem i max 55 grader i diskmaskinen. Halvera tvättmedelsdosen och använd sköljmedel. En blank yta gör porslinet mer motståndskraftigt mot repor och matthet.

Servis med guld- eller silverdekor passar bäst som fin-servis, och inte till vardags. Detta eftersom guld- och silverdekor inte tål hög värme vid bränning. Dekorationen läggs inte på servisen förrän vid den sista bränningen, som har en lägre temperatur än de första.

Var försiktig när du staplar produkterna ovanpå varandra, produkternas fot kan skada ytan på andra produkter om de staplas för tungt. För att undvika repor på ytorna och för att produkten ska hålla sig fin längre, rekommenderar vi att lägga något mellan tallrikarna som ett skyddande lager.

Det är helt normalt att porslin visar spår av användning, speciellt på tallrikar. Vanligtvis orsakas bestickmärken (mörka streck i glasyrytan) av mjuk metall från bestick. Märkena kan vanligtvis tas bort med keramiskt rengöringsmedel. Te- och kaffe-rester kan också lämna spår, detta kan du ta bort genom att låta koppen stå med vatten och diskmedel i några timmar.